Afdalers zetten puntjes op de i voor olympisch hoogtepunt

Op de skipiste van Jeongseong in Zuid-Korea is zaterdag de laatste training voor de olympische afdaling bij de mannen afgewerkt. Zondagochtend om 03.00 uur Nederlandse tijd gaat een van de absolute hoogtepunten van de Olympische Spelen van start met in totaal zestig deelnemers.

Zoals gewoonlijk ging lang niet iedereen tot het einde voluit, maar een aantal man leek toch wel stevig door te skiën. Met Vincent Kriechmayr, Kjetil Jansrud en Aksel Lund Svindal stonden drie van de favorieten op goud bovenaan de uitslagenlijsten, waarbij vooral Jansrud - die eerder in begon te houden dan de rest - veel indruk maakte.

Ook de Italiaan Christof Innerhofer lijkt ondanks zijn 57e plaats zeer gevaarlijk, hij ging al halverwege rechtop staan. Zijn landgenoot Dominik Paris is eveneens een serieuze kanshebber, maar de grootste uitdager van Jansrud lijkt de Zwitser Beat Feuz te zijn. Kugelblitz was tot zo'n driekwart van de piste bloedsnel en vond het vanaf dat moment mooi geweest: ook hij gooide het anker uit, met de 45e tijd als resultaat.

De gevaarlijke Oostenrijkse outsider Hannes Reichelt opent zondag het bal, de volledige startlijst is hier te vinden, terwijl een ieder zich hier natuurlijk op het FOK!forum kan melden om over de wedstrijd mee te praten.

Beat Feuz lijkt zondag de te kloppen man, samen met Kjetil Jansrud (Pro Shots/Action Images)
Beat Feuz lijkt zondag de te kloppen man, samen met Kjetil Jansrud (Pro Shots/Action Images)