NHL: Islanders na heroïsche comeback langs Red Wings

De ijshockeyers van de New York Islanders hebben in het eigen Barclays Center een bijzonder zwaarbevochten zege geboekt. De Detroit Red Wings werden na overtime geklopt, maar daar moest wel overtime aan te pas komen.

De Red Wings schoten uit de startblokken en stonden dankzij Anthony Mantha, Martin Frk en Henrik Zetterberg na de eerste periode al met 0-3 voor. Jordan Eberle deed in de tweede periode wat terug en Brock Nelson maakte vroeg in de derde periode de aansluitingstreffer, maar Darren Helm en nog eens Mantha zorgden ervoor dat de Red Wings met nog maar tien minuten te spelen op 2-5 stonden.

Met nauwelijks meer dan vijf minuten te gaan leek het dan ook klaar te zijn voor de Islanders, maar daar dachten ze zelf anders over, zeker nadat Tyler Bertuzzi van de Red Wings enige tijd op de strafbank mocht gaan zitten en de Islanders een lange powerplay kregen. Nelson tikte een fraaie assist van Mathew Barzal binnen, die nog geen minuut later Anders Lee ook bediende: 4-5.

Nog altijd in dezelfde powerplay knalde Nick Leddy de gelijkmaker binnen en het Barclays Center ontplofte zowat. Nog altijd was de powerplay niet voorbij en Josh Bailey zette de Islanders zelfs op 6-5, vlak voordat de Red Wings eindelijk weer op volle kracht waren. Mike Green bracht Detroit bijna gelijk weer op gelijke hoogte en dus moest overtime gespeeld worden. 

In overtime waren het de twee grote sterren van de avond die het afmaakten. Barzal snelde weg en met zijn vijfde assist van de avond stelde hij Nelson in staat om met de winnende goal zijn hattrick compleet te maken: 7-6.

Uitslagen NHL vrijdag
New York Islanders - Detroit Red Wings 7-6 OT
New York Rangers - Calgary Flames 4-3
Washington Capitals - Columbus Blue Jackets 4-2
Carolina Hurricanes - Vancouver Canucks 4-1
Florida Panthers - Los Angeles Kings 1-3
Winnipeg Jets - St Louis Blues 2-5
Dallas Stars - Pittsburgh Penguins 4-3 SO
Anaheim Ducks - Edmonton Oilers 3-2

Islanders - Red Wings (Bron: YouTube)