Assaidi: "Ik wil mezelf nog een keer testen in een grote competitie"

Oussama Assaidi maakt dit seizoen veel indruk bij FC Twente en de aanvaller hoopt ooit terug te kunnen keren naar een topcompetitie.

In 2012 maakte Assaidi de overstap van Heerenveen naar Liverpool. Zijn avontuur bij The Reds bleef beperkt tot één seizoen en in totaal kreeg hij 73 minuten in de Premier League. Na Stoke City en een uitstapje naar Shabab Al Ahli keerde hij in 2017 terug naar Nederland en ging hij aan de slag bij FC Twente.

Assaidi kende een moeizame start, maar inmiddels is hij de grote smaakmaker bij de ploeg. Dat leverde hem in januari meerdere aanbiedingen op. "In een goede competitie, voor veel geld. Maar FC Twente heeft mij een jaar geleden de kans gegeven mezelf weer op gang te trekken en ik wilde de club niet midden in een moeilijk seizoen in de steek laten", vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

Als de kans er komt, dan is de kans groot dat Assaidi komende zomer alsnog vertrekt. "Ik ben nog steeds zeer ambitieus. Dat jaar met Stoke City in de Premier League heeft me de overtuiging gegeven dat ik het niveau aankan. Ook daarom wil ik mezelf graag nog een keer testen in een grote competitie. Ik wil ontdekken waar mijn plafond ligt. Ik voel dat ik niet het maximale uit mijn carrière heb gehaald."

Maar hij heeft er geen moeite mee om bij FC Twente te blijven. "Ik zou het helemaal niet erg vinden hier nog een paar jaar te voetballen. Dit is een fantastische club met de potentie weer een vooraanstaande rol te gaan vervullen. Twee of drie goede spelers erbij en je kunt zo weer vierde of vijfde staan."