Je afzetten in de ruimte met Downward Spiral: Horus Station

Indie-developer 3rd Eye Studios brengt Downward Spiral: Horus Station deze lente uit voor PlayStation 4 en pc, met daarbij optionele ondersteuning voor PlayStation VR, Oculus Touch, HTC Vive en Windows Mixed Reality.

Downward Spiral: Horus Station brengt je in een ruimteschip dat is verlaten door de crew. Jij mag het mysterie oplossen terwijl je door het Horus Station navigeert. Je zult puzzels, maar ook tegenstanders te slim af moeten zijn. Er zijn geen militaire wapens te vinden, je moet het doen met de gereedschappen en dergelijke die je vindt in het station. Het verhaal wordt gebracht zonder cutscenes, voice-overs of dialogen, je mag het allemaal zelf gaan interpreteren. De muziek is geschreven door de frontman van HIM, Ville Valo.

Bewegen doe je niet door wat met je analoge pookje te stoeien, maar je moet je daadwerkelijk afzetten tegen objecten of gebruikmaken van thrusters. Co-op en versus-multiplayer worden ondersteund. Morgen verschijnt er een interview met de heren van Downard Spiral: Horus Station om wat meer over het spel te weten te komen.