Gouweleeuw: "Soms heb ik het gevoel dat ik niet serieus genomen word"

Jeffrey Gouweleeuw heeft het idee dat het niveau van Augsburg in de Bundesliga onderschat wordt in Nederland.

De 26-jarige centrale verdediger stapte in januari 2016 over van sc Heerenveen naar Augsburg, waar hij direct een basisspeler werd. Hij kwam tot dusver tot 51 wedstrijden en twee doelpunten en twee assists.

"Nederlanders onderschatten het niveau van Augsburg", vertelt Gouweleeuw in gesprek met de NOS. "Dit is gewoon echt een veel hoger niveau dan mijn vorige clubs. AZ staat nu derde, maar wij doen zeker niet onder voor ze. Sterker nog: wij zijn beter. In Nederland is er niet veel respect voor een club als Augsburg. Dat komt ook omdat ze de club niet echt kennen. Als ik goed presteer, krijg ik te horen dat het maar bij Augsburg is. Dat stoort me."

Gouweleeuw hoopt niet dat de huidige nummer zeven van de Bundesliga niet zijn plafond is. "Een stap naar een betere club in Duitsland zou mooi zijn in de toekomst. Of naar de Premier League. Maar ik plan niet, voorlopig zit ik hier prima. Ik verwacht niet dat Ajax, PSV of Feyenoord belt. En het niveau is hier hoger, ook financieel. Wat dat betreft zijn Nederlandse clubs niet eens interessant nu."

Ronald Koeman werd dinsdag aangesteld als bondscoach van het Nederlands elftal en de verdediger hoopt ooit een oproep te krijgen, iets wat in het verleden nog nooit gebeurd is. "Soms heb ik het gevoel dat ik niet serieus genomen word. Spelers die een paar goede wedstrijden in de Eredivisie spelen, krijgen eerder een kans dan jongens die wekelijks spelen in de beste competities ter wereld. Het lijkt alsof er geen respect is voor kleinere clubs zoals Augsburg."

"Of ik bij Oranje hoor? Dat weet ik niet. Maar ik speel altijd en ik presteer, dus zou je kunnen zeggen dat ik in ieder geval een kans moet krijgen. Of ik me staande houd, zal dan moeten blijken. Maar daar heb ik wel een kans voor nodig."