NHL: Penguins dienen eigen held Fleury nederlaag toe

De ijshockeyers van de Pittsburgh Penguins hebben in de NHL een fraaie zege geboekt. In de eigen PPG Paints Arena was de ploeg net te sterk voor de Vegas Golden Knights, die nog altijd op plek één in de Western Conference staan.

Dankzij William Karlsson en James Neal kwamen de Golden Knights wel op voorsprong, maar in minder dan acht minuten in de tweede periode draaiden de Penguins het helemaal om: Ryan Reaves, Ian Cole en Jake Guentzel zorgden voor 3-2.

Evgeni Malkin en Phil Kessel gaven nog eens gas bij en tekenden in de eerste zeven minuten van de derde periode voor 4-2 en 5-2, waarna Vegas dankzij Ryan Carpenter en Jonathan Audy-Marchessault nog gevaarlijk dicht in de buurt kwam - maar niet dichtbij genoeg.

Het was vooral een bijzondere wedstrijd voor Vegas-goalie Marc-André Fleury. De 33-jarige Canadees won drie keer de Stanley Cup met de Penguins, waaronder in de afgelopen twee seizoenen, maar trok voor dit seizoen naar de nieuwe ploeg uit Vegas. Uitgejoeld werd hij overigens totaal niet: de Penguins-fans gaven Fleury een warm welkom op het oude nest.

Uitslagen NHL dinsdag
Buffalo Sabres - Anaheim Ducks 3-4 OT
Carolina Hurricanes - Philadelphia Flyers 1-2 OT
Columbus Blue Jackets - Washington Capitals 2-3
Pittsburgh Penguins - Vegas Golden Knights 5-4
Detroit Red Wings - Boston Bruins 2-3
Florida Panthers - Vancouver Canucks 3-1
Ottawa Senators - New Jersey Devils 5-3
St Louis Blues - Minnesota Wild 2-6
Winnipeg Jets - Arizona Coyotes 4-3
Chicago Blackhawks - Calgary Flames 2-3
Colorado Avalanche - San Jose Sharks 3-1

Penguins - Golden Knights (Bron: YouTube)