De Mos: "Het wordt tijd dat Hakim volwassen wordt"

Ajax won zondag met 3-1 van NAC Breda, maar na afloop ging het vooral om de gebaren van Hakim Ziyech richting de supporters van Ajax.

Er klonken zondag fluitconcerten in de John Cruijff Arena en Ziyech reageerde na zijn treffer met handgebaren richting het publiek. Aad de Mos vindt het geen handige actie van Ziyech en denkt dat de middenvelder niet had moeten reageren op de fluitconcerten.

"Het wordt tijd dat Hakim volwassen wordt", vertelt De Mos in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Hij is naar Ajax gehaald om die club weer kampioen te maken. Zolang hij dat niet voor elkaar heeft gekregen, heeft hij niks te zeggen. Ik heb altijd onthouden dat Johan Cruijff tegen me zei: Als het een keer minder gaat, krijgen jij en ik de schuld. Zo werkt dat in het voetbal. Deal ermee."

"De lijn Heerenveen-Twente-Ajax is helder. Het probleem steekt steeds de kop op. Kijk, Marco van Basten heeft niet voor niets een akkefietje met hem gehad bij Heerenveen, hè. Die weet als geen ander dat je in de keiharde top van de voetbalwereld gewoon moet leveren."

Volgens De Mos zal Ziyech snel moeten zorgen dat hij met kritiek om kan gaan en dat hij zelfkritisch wordt. "Krijgt Ziyech dat voor elkaar, dan kan hij inderdaad, zoals hij zelf wil, de eerste Marokkaanse speler worden die het wel redt in de top. Pikt hij het niet op, dan kan het ook rap over en uit zijn met hem."