Younes helpt Jong Ajax naar koppositie Jupiler League

Jong Ajax is de nieuwe koploper van de Jupiler League. Dankzij een overwinning op Helmond Sport gaat de ploeg N.E.C. voorbij op de ranglijst. De Nijmeegse club wist afgelopen weekend niet te winnen van FC Emmen, waardoor Jong Ajax de mogelijkheid kreeg om de koppositie te grijpen. Dan moest er maandagavond op Sportpark De Toekomst wel gewonnen worden van Helmond Sport.

Bij Jong Ajax stond een opvallende naam op het lijstje van Michael Reiziger. De trainer kon beschikken over Amin Younes en liet hem vanaf de eerste minuut starten tegen Helmond Sport. Younes leek afgelopen transferwindow op weg naar Napoli, maar vanwege persoonlijke redenen ging de transfer niet door.

De buitenspeler werd tot nu toe nog niet gebruikt door Erik ten Hag en mocht daardoor minuten maken bij Jong Ajax. Dat pakte goed uit voor de ploeg, want na 22 minuten spelen was het de Duitser die het net wist te vinden. Vanaf de linkerkant kwam Younes naar binnen waarna hij fraai de verre hoek wist te vinden.

Daarmee kwam Jong Ajax terecht op voorsprong, want tijdens de eerste helft was het eenrichtingsverkeer. De thuisploeg nam het initiatief en Helmond Sport kon amper gevaarlijk worden. Jong Ajax wist echter weinig uitgespeelde mogelijkheden te creëren.

Tijdens de tweede helft bleef het spelbeeld ongewijzigd en het was wachten tot de score verdubbeld werd. Nadat Mateo Cassierra, Tim Bijleveld en Leon Bergsma er niet in slaagden om er 2-0 van te maken, was het uiteindelijk Victor Jensen die voor de tweede treffer van de avond zorgde en de overwinning veiligstelde.