Napoli wint, maar Mertens valt uit

Napoli heeft zondagavond geen fout gemaakt op bezoek bij hekkensluiter Benevento. Bij de Italiaanse koploper was Dries Mertens weer belangrijk.

In de openingsfase was Lorenzo Insigne al dicht bij een goal, maar zijn stiftje vond slechts de doellat. Mertens was na twintig minuten wel trefzeker. De Belgische vleugelaanvaller speelde twee tegenstanders uit om de bal vervolgens in de verre hoek over de keeper te stiften. Mertens heeft dit seizoen veertien keer gescoord in de Serie A, één keer vaker dan Benevento.

Filip Djuricic kreeg een aardige mogelijkheid om gelijk te maken, waarna Napoli meteen na de pauze het duel besliste. Op aangeven van José Callejón maakte Marek Hamsik de 0-2. Tien minuten later leek de wedstrijd nog even spannend te worden toen Benevento een strafschop kreeg. Na overleg met de videoscheidsrechter werd die beslissing echter teruggedraaid, omdat er sprake was van buitenspel.

Voor de gasten uit Napels eindigde de avond met een tegenvaller, want Mertens viel een kwartier voor tijd uit met een enkelblessure. Hoe ernstig de kwetsuur is, zal nog moeten blijken. De zege kwam in elk geval niet meer in gevaar en Napoli blijft één punt voorsprong houden op nummer twee Juventus.