Uitslag Ajax - NAC Breda

Ajax heeft in de Eredivisie met moeite gewonnen van NAC Breda. De Amsterdammers zegevierden in eigen huis uiteindelijk met 3-1, waardoor het gat met koploper PSV zeven punten blijft.

NAC schoot uit de startblokken in de ArenA en had via Korte al snel op voorsprong kunnen staan. Na zes minuten was het voor de bezoekers wel raak toen Ambrose raakschoot. Ajax was plots wakker en omsingelde NAC direct. De gasten werden flink onder druk gezet en via goals van Van de Beek en Neres werd er met een 2-1 voorsprong gerust.

Na de pauze was het minder sprankelend en kwam NAC weer iets beter in de wedstrijd, zonder dat dit voor grote mogelijkheden zorgde. Ajax was het gevaarlijkst, maar NAC loerde op een punt. Dat kwam er niet, omdat de Amsterdammers de boel dichthielden en Ziyech in blessuretijd uit een vrije trap de 3-1 maakte.

Ziyech en zijn gebaartjes. (PRO SHOTS/Kay Int Veen)