Einde seizoen voor Bony en Fer

Swansea City moet het de rest van het seizoen stellen zonder Wilfried Bony en Leroy Fer. Het tweetal raakte zaterdag geblesseerd.

Fer moest zich zaterdagmiddag op bezoek bij Leicester City na 36 minuten laten vervangen. Per brancard verliet de middenvelder met een enkelblessure het veld. Een scan heeft uitgewezen dat de middenvelder zijn achillespees heeft gescheurd en geopereerd moet worden, meldt de club op de officiële clubwebsite.

Ook voor Bony zit het seizoen er na 26 wedstrijden al op. De spits kwam twintig minuten voor tijd als vervanger van Nathan Dyer in het veld en liep in de slotfase van de wedstrijd ook een blessure op. Bony heeft zijn voorste kruisband afgescheurd en hem wacht ook een maandenlange revalidatie.

Fer speelde dit seizoen 25 wedstrijden, waarin hij drie keer trefzeker was en één assist gaf. Bony was in achttien wedstrijden drie keer trefzeker. Swansea City staat met 24 punten zeventiende in de Premier League en op basis van het doelsaldo houdt het Stoke City en Huddersfield Town onder zich.