Arsenal schittert bij droomdebuut Aubameyang

Pierre-Emerick Aubameyang kan terugkijken op een geslaagd debuut voor Arsenal. De spits won met zijn club overtuigend van Everton: 5-1. De fans van Arsenal konden Aubameyang en Henrikh Mkhitaryan voor het eerst in actie zien in het Emirates Stadium. Beide spelers mochten in de basis starten tegen Everton en hielpen hun ploeg naar een flitsende start.

Arsenal kwam goed uit de startblokken en stond na twintig minuten spelen met 3-0 voor. Al na zes minuten spelen werd de score geopend door Aaron Ramsey. De middenvelder was het eindstation na een prachtige aanval en tekende voor de 1-0. Een paar minuten later was het opnieuw raak voor Arsenal. Laurent Koscielny stond op de goede plek toen een hoekschop verlengd werd richting de tweede paal.

De thuisploeg nam geen gas terug en kwam niet veel later op 3-0. Weer was het Ramsey die het net wist te vinden. De international probeerde het van afstand en zag zijn inzet van richting worden veranderd en in het doel verdwijnen.

Arsenal speelde sterk en stuurde Everton van het kastje naar de muur. Het goede spel resulteerde in de 37ste minuut in een treffer van Aubameyang. Na een mooie steekpass rondde de winteraankoop heerlijk af met een stiftje. Hierdoor vertrok de ploeg met een 4-0 voorsprong richting de kleedkamer.

Tijdens de tweede helft nam Arsenal een beetje gas terug en Everton probeerde zich in de wedstrijd te knokken. De ploeg slaagde er in om iets terug te doen: via Dominic Calvert-Lewin kwam Everton op 4-1, maar echt spannend werd het niet meer.

Spannend werd het zeker niet meer nadat Arsenal tien minuten later op 5-1 kwam. Opnieuw was het Ramsey die trefzeker was. Hiermee maakte hij zijn hattrick compleet en werd de eindstand bepaald.