De Mos: "Ten Hag moet niet denken dat hij een tovenaar is"

Aad de Mos moet nog zien of Erik ten Hag succes gaat behalen met Ajax. De oud-coach is meer onder de indruk van andere Eredivisie-coaches.

De Mos noemt Maurice Steijn (VVV-Venlo) en Alfons Groenendijk (ADO Den Haag) als voorbeeld. "Steijn wint met beperkte middelen veel potjes. Ook pakt hij punten in grote wedstrijden, kijk maar naar Vitesse en Feyenoord. Knap hoor", sprak de voormalige trainer van Ajax en PSV tegen Panorama.

Groenendijk verdient volgens De Mos dus ook een compliment. "Staat met Den Haag keurig in de middenmoot. Een prestatie, met dat materiaal." Over het succes van John van 't Schip bij PEC Zwolle is hij minder overtuigd. "De vraag is: is dat casinogeluk of ben je een goede trainer?"

Erik ten Hag presteerde goed met FC Utrecht en moet nu Ajax naar de titel zien te leiden. "De wijzen komen bij Ajax nu ineens allemaal uit het oosten. Zie Marc Overmars, zie Ten Hag, zie Alfred Schreuder. Dat is allemaal leuk en aardig, maar bij mij is het nog altijd zo dat de voetbalwijzen toch echt uit het westen komen."

"Hij moet niet denken dat hij een tovenaar is", aldus De Mos. "Bij Ajax komt hij voor het eerst in zijn leven in een situatie waar alleen de winst telt." De Amsterdammers, die zondag NAC Breda op bezoek krijgen, staan zeven punten achter koploper PSV.