Mourinho: "De strijd om de koppositie is al gestreden"

José Mourinho heeft de titelstrijd in de Premier League opgegeven en stelt dat zijn Manchester United tweede moet worden.

Manchester City is de koploper na 25 wedstrijden en heeft een voorsprong van vijftien punten op naaste belager Manchester United. De ploeg van Josep Guardiola verloor slechts één keer, van Liverpool, en speelde slechts twee keer gelijk. The Red Devils verloren woensdagavond voor de vierde keer en speelden vijf keer gelijk.

"We hebben punten nodig om als eerste van de achtervolgens te eindigen", vertelt Mourinho in gesprek met Engels media. "We moeten proberen om als tweede te eindigen. We hebben in de eerste weken een paar weken eerste gestaan en daarna hebben we altijd tweede gestaan. De strijd om de tweede, derde, vierde, vijfde, zesde en zesde plek is open, maar de strijd om de koppositie is al gestreden."

Manchester United heeft een voorsprong van drie punten op nummers drie en vier Liverpool en Chelsea, waar nummer vijf Tottenham Hotspur vijf punten achterstand heeft. Mourinho ziet verbeteringen ten opzichte van vorig seizoen.

"We doen het beter dan vorig seizoen en het is erg belangrijk voor ons om het beter te doen dan vorig seizoen. We proberen dit seizoen om iets te winnen en zo niet, dan proberen we sterker te zijn voor volgend seizoen."