Van Gerwen veel te sterk voor wereldkampioen Cross

Het is weer zover: in het darten gaat de Premier League van start. Tot en met mei wordt op vijftien donderdagen gespeeld, naast Rotterdam (19 april) nu ook voor het eerst in Berlijn (22 februari), en verder uiteraard in het Verenigd Koninkrijk, dit alles voor het eerst zonder de gestopte Phil Taylor.

We beginnen met vijf wedstrijden, waaronder een absolute kraker. Kersvers wereldkampioen Rob Cross neemt het op tegen de nummer één van de wereld, Michael van Gerwen. In de halve finales van het WK werd het een wedstrijd van epische proporties, de vraag is of we nu weer zoiets te zien krijgen.

Vanaf ongeveer 20.10 uur is het live te volgen op RTL7, waar de voorbeschouwing uiteraard wat eerder van start is gegaan. Als je in wilt schakelen voor de walk-on girls kun je net zo goed wat anders kijken, want die doen niet meer mee.

Mensur Suljovic (AUT) - Simon Whitlock (AUS) 5-7
Suljovic begon zijn Premier League-carrière heerlijk: met een 121-finish won hij zijn eerste leg met een twaalfdarter. Het ging daarna gelijk op, met een paar prima finishes. Vooral de 160 waarmee Whitlock op 5-3 kwam was van grote klasse. Via een 138-finish - een kans die Whitlock hem gaf - kwam Suljovic terug naar 5-5, maar daar bleef het bij: de kwalitatief bijzonder mooie partij werd met 7-5 gewonnen door Whitlock.

Mensur Suljovic - Simon Whitlock (Bron: PDC)
Mensur Suljovic - Simon Whitlock (Bron: PDC)

Gary Anderson (SCO) - Michael Smith (ENG) 5-7
De wedstrijd begon bepaald niet best en na vier legs had Anderson een gemiddelde dat amper boven de 80 stond, maar hij stond wel met 3-1 voor. Dat bouwde de Schot uit naar 5-1, maar daarna was het helemaal klaar met Anderson, die zich helemaal uit de wedstrijd leek te 'denken'. Zijn niveau werd nog maar wat matiger en Smith kwam terug, nam een voorsprong en won met 7-5.

Gary Anderson - Michael Smith (Bron: PDC)
Gary Anderson - Michael Smith (Bron: PDC)

Daryl Gurney (NIR) - Raymond van Barneveld (NED) 6-6
De wedstrijd ging aanvankelijk gelijk op, maar het was Gurney die op 5-3 als eerste een kleine voorsprong wist te pakken. Niet veel later had hij de zesde leg en dus in elk geval één punt te pakken, terwijl Van Barneveld grote moeite had op de dubbels. Op 6-4 kreeg Gurney de ene na de andere matchdart, maar allemaal gingen ze mis. Barney won de volgende leg en pakte met een 79-finish alsnog een punt: 6-6.

Daryl Gurney - Raymond van Barneveld (Bron: PDC)
Daryl Gurney - Raymond van Barneveld (Bron: PDC)

Michael van Gerwen (NED) - Rob Cross (ENG) 7-2
Van Gerwen begon zeer sterk aan het duel en na drie legs had Cross nog maar één - gemiste - pijl op een dubbel gehad. De wereldkampioen begon langzaam iets meer partij te bieden, maar hij had geen moment de kans om de boel om te draaien en Van Gerwen won met 7-2.

Michael van Gerwen - Rob Cross (Bron: PDC)
Michael van Gerwen - Rob Cross (Bron: PDC)

Peter Wright (SCO) - Gerwyn Price (WAL)
Wright speelde zich in een matige partij naar een snelle 5-1 voorsprong, waarna Price zich met twee gewonnen legs ietwat terug in de wedstrijd werkte. Toch leek Wright de wedstrijd te pakken, maar op 6-4 liet hij een matchdart liggen en dus sleepte Price een laatste kans op een punt uit het vuur. De Schot kreeg nog een handvol matchdarts, maar ze gingen allemaal mis en Price haalde met 6-6 één punt binnen.

Peter Wright - Gerwyn Price (Bron: PDC)
Peter Wright - Gerwyn Price (Bron: PDC)