FOK! Wat een weer: winterse buien

Het is overwegend bewolkt en in het midden en zuiden zijn er perioden met buiige regen. Van het noorden uit is de zon af en toe te zien en valt er af en toe nog een bui. In het oosten en zuidoosten van het land kan bij de buien natte sneeuw voorkomen en vooral in het zuidwesten is vanochtend ook onweer mogelijk. De maximumtemperatuur komt uit op ongeveer 6°C. De wind is noordwestelijk, landinwaarts eerst nog westelijk, en is matig, in de kustgebieden vrij krachtig tot krachtig, 5 à 6 Bft. Aanvankelijk kan de wind langs de Zeeuwse kust nog hard zijn, 7 Bft.

In de nacht naar zaterdag hebben we te maken met een afwisseling van wolkenvelden en brede opklaringen. Vooral in de kustgebieden en in de noordelijke helft van het land kunnen enkele winterse buien vanaf zee binnendrijven, landinwaarts met kans op een dun sneeuwdek. In de opklaringen kan het flink afkoelen en op veel plaatsen gaat het licht vriezen, alleen vlak aan zee blijft de temperatuur iets boven nul. Vooral in het noorden ontstaan enkele mistbanken en in het hele land kan het lokaal glad worden door bevriezing van natte weggedeelten of door een winterse bui. Er staat een zwakke, langs de kust matige wind uit richtingen tussen west en noord.

Zaterdag overdag zijn er wolkenvelden maar soms is er ook ruimte voor de zon. Winterse buien boven het westen van het land breiden zich overdag over het hele land uit. De maximumtemperatuur ligt rond 5°C, in het noordoosten rond 3°C. De zwakke tot matige wind is eerst veranderlijk, later op de dag overwegend noord tot noordoost. (Bron: KNMI)

Nederland
 

Fraaie lucht (Foto: DJMO )
Fraaie lucht (Foto: DJMO )

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!