Valverde boekt eerste seizoenszege in Valencia

Alejandro Valverde heeft de tweede etappe van de Ronde van Valencia gewonnen. Na 154 kilometer van Bétera naar Albuixech, met onderweg vijf klimmetjes, was de 37-jarige Spanjaard van Movistar de snelste van een kopgroep van drie renners. Luis Léon Sánchez van Astana werd tweede, voor zijn ploeggenoot Jakob Fuglsang.

Vroeg in de wedstrijd zouden vijf renners de aanval zoeken: Bryan Nauleau (Direct Energie), Garikoitz Bravo (Euskadi-Murias), Mathias Van Gompel (Sport Vlaanderen-Baloise), Jesus Alberto Rubio (Inteja Dominican) en Jon Ander Insausti (Fundación Euskadi). Het vijftal kreeg een maximale voorsprong van zes minuten op het peloton, waar team Sky het tempo aangaf in het peloton.

Op de El Garbi, de laatste klim van de dag, zou Sky het tempo strak houden. Al snel moest Danny van Poppel, de winnaar van de eerste etappe, het uitgedunde peloton laten gaan. Met nog vier kilometer voor de top zou Fuglsang in de aanval gaan, die werd gevolgd door een demarrage van Valverde.

De Deen en de Spanjaard hadden op de top van de El Garbi iets meer dan tien seconden op het uitgedunde peloton. Luis Leon Sanchez zou vanuit het kleine peloton nog de sprong naar de koplopers maken.

Ondanks het werk van team Sky en LottoNL-Jumbo in de achtervolging zouden de drie koplopers voorop blijven. In de sprint was Valverde te sterk voor het Astana duo. Door de zege is 37-jarige renner ook de nieuwe leider in het algemeen klassement.