Feyenoord klopt PSV in bekerduel

Feyenoord heeft zich woensdagavond ten koste van PSV geplaatst voor de halve finales van de KNVB Beker. De Rotterdammers waren met 2-0 te sterk.

Vanaf de allereerste minuut was de wedstrijd 'los' in De Kuip. Al na drie minuten spelen resulteerde dit in een treffer. Nicolai Jörgensen gaf de bal met een hakje mee aan Steven Berghuis en de vleugelaanvaller stuitte op Jeroen Zoet, maar Sam Larsson troefde vervolgens Santiago Arias af om de 1-0 binnen te schuiven.

PSV liet zich ook gelden in de openingsfase en Brad Jones zat mis bij een hoekschop van de Eindhovenaren, maar Feyenoord kon de bal ternauwernood wegwerken. Clubtopscorer Hirving Lozano liet zich ook zien. Bij een voorzet van Arias vanaf de rechterflank zat Sven van Beek mis, maar Lozano kon net niet goed bij de bal om de 1-1 binnen te schieten.

Naarmate de eerste helft vorderde kwam er wat rust in het spel en viel de 2-0 uit de lucht. Feyenoord kreeg een hoekschop, wat geen hoekschop bleek te zijn, en een afvallende bal werd door Tonny Vilhena op de slof genomen en via Arias was Zoet kansloos. De thuisploeg ontsnapte vlak voor rust aan een rode kaart voor Tyrell Malacia. De linksback maakte, met een gele kaart op zak, een harde tackle op Arias, maar het werd door de vingers gezien door Pol van Boekel.

Na rust ging PSV op jacht naar de aansluitingstreffer en Jones moest redding brengen op een mooi schot van Gastón Pereiro en een schot van Lozano ging maar net naast. Na 59 minuten spelen dacht Feyenoord op 3-0 te komen. Jörgensen maakte de derde treffer, maar na inmenging van de videoscheidsrechter werd de treffer geannuleerd vanwege buitenspel.

Phillip Cocu wisselde aanvallend bij PSV, maar slaagde er in de slotfase nauwelijks in om echt gevaarlijk te worden waardoor Feyenoord, waar Eric Botteghin na maanden blessureleed als invaller weer zijn opwachting maakte, overeind bleef en zich zodoende als derde club plaatste voor de halve finales van de KNVB Beker, nadat FC Twente en AZ zich eerder al plaatsten.