FOK! Wat een weer: code geel :{

Vandaag schijnt de zon af en toe en trekken er enkele buien van west naar oost over het land. Daarbij kan zeer lokaal onweer voorkomen en vooral in de ochtend kunnen enkele buien winters van karakter zijn met plaatselijk kortdurende gladheid. Verder is in de eerste helft van de ochtend in het oosten en zuiden nog lokaal gladheid mogelijk door bevriezing van natte weggedeelten. De maximumtemperatuur komt uit op ongeveer 6°C. Er staat boven land een matige zuidwestenwind, aan zee en op het IJsselmeer is de wind meer westelijk en vrij krachtig tot krachtig, 5 tot 6 Bft.

In de loop van vanavond en komende nacht trekken diverse buien over het land, waarbij vooral in het zuidoosten en oosten van het land de kans op winterse neerslag toeneemt. De wind draait geleidelijk naar west en blijft matig, in de kustgebieden vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, 6 à 7 Bft. De minimumtemperatuur loopt uiteen van circa 1°C in het oosten en zuidoosten tot 5°C aan zee.

Vrijdag overdag trekken er van tijd tot tijd buien over, plaatselijk met korrelhagel en onweer. Aanvankelijk is er weinig ruimte voor de zon. In de loop van de middag en avond neemt de buienactiviteit van het westen uit af en komen er geleidelijk meer opklaringen. De maximumtemperatuur komt uit op ongeveer 6°C. De wind draait verder naar noordwest en wordt geleidelijk zwak, in de kustgebieden matig, en aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, 5 à 6 Bft.

Nederland
 

Zie de maan schijnt.... (Foto: Cobra4)
Zie de maan schijnt.... (Foto: Cobra4)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!