De Jong: "Ik sluit nooit de deur voor Ajax"

Nigel de Jong sluit niet uit dat hij ooit terugkeert bij Ajax. De routinier speelt sinds enkele weken voor 1. FSV Mainz 05.

Kort voor zijn recente vertrek bij Galatasaray meldden Turkse media dat De Jong terug zou gaan naar de Amsterdammers. In gesprek met de NOS ontkent de middenvelder dat. "Er is contact geweest. Deze zomer nog. De rol die ik nu bij Mainz heb, kan ik ook vervullen bij Ajax. Maar het moet wel van twee kanten komen."

Wellicht komt het later nog wel van een comeback, zegt De Jong. "Ik sluit nooit de deur voor Ajax." De 33-jarige spelverdeler speelde jaren in de jeugd van Ajax, waar hij in oktober 2002 zijn debuut in het profvoetbal maakte. In maart 2004 volgde zijn debuut in het Nederlands elftal.

Na ruim drie jaar in het eerste elftal vertrok De Jong in januari 2006 naar Hamburger SV. Nog eens drie jaar later volgde een transfer naar Manchester City, waarmee de 81-voudig international landskampioen werd. Daarna speelde De Jong ook voor AC Milan en LA Galaxy, om vervolgens in de zomer van 2016 in Istanbul te belanden.