Utrecht praat met KNVB: "Veld is onherstelbaar beschadigd"

FC Utrecht gaat het veld in de Galgenwaard vervangen. Het kost de club ongeveer 100.000 euro, maar Utrecht weet dat het zo niet langer kan.

De grasmat van FC Utrecht ligt er momenteel dramatisch bij en dat zorgde de afgelopen dagen voor veel kritiek. De club heeft besloten om een nieuw veld neer te leggen in de Galgenwaard, maar baalt van de hoge kosten.

"Het is een forse ingreep, maar het veld is onherstelbaar beschadigd. We moeten nu wel doorschakelen”, vertelt Paul Verhoeff, voorzitter van de raad van commissarissen, in gesprek met De Telegraaf. "Het is heel jammer, want we hadden een topveld, maar het is buitensporig wat we voor onze kiezen hebben gekregen."

"Het geluk is dat we nu even de ruimte hebben in het programma. Pas volgende week woensdag staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Om een nieuw veld te leggen heb je wel een dag of acht, negen nodig."

Het veld van FC Utrecht kreeg het eind december zwaar te verduren toen de sneeuw van het veld moest worden gehaald om het duel met Feyenoord door te laten gaan. Uiteindelijk kon de wedstrijd alsnog niet doorgaan. "Dat sneeuwruimen met zwaar materiaal is de killer geweest. Begin februari hebben we een gesprek met de KNVB over wat er die dag is gebeurd."

Utrecht hoopt op steun van de KNVB. "Het is wel belangrijk dat er lessen worden getrokken voor de toekomst en we willen ook kijken of er iets mogelijk is met de kosten. Het is een serieuze bleeder geworden voor ons. Door de late afgelasting hebben we dubbele wedstrijdkosten en nu is er ook nog de kostenpost van het nieuwe veld."