Tweede plek in gevaar voor Lyon na nederlaag

Olympique Lyon heeft de zege van vorig weekend tegen Paris Saint-Germain zondag geen vervolg kunnen geven.  De ploeg van trainer Bruno Genesio nam het op tegen Girondins de Bordeaux, dat de wedstrijd inging als nummer dertien van de Ligue 1, waar Lyon de tweede plek bezette. Na 22 minuten spelen opende de thuisploeg via Nicolas de Préville de score.

Vijf minuten later stond het ook 2-0, maar aan deze treffer zat een luchtje. Malcom maakte een schwalbe na contact met Jérémy Morel, maar de scheidsrechter gaf Bordeaux een strafschop en de Braziliaan benutte het buitenkansje. Nog voor rust kwam Lyon via Marcelo terug in de wedstrijd. De centrale verdediger kopte raak uit een hoekschop. Toch zou de 2-1 niet te ruststand zijn. Op slag van rust kreeg Bordeaux een tweede strafschop en ditmaal schoot Gaëtan Laborde de bal binnen: 3-1.

In de rust vielen zowel Kenny Tete als Memphis Depay in bij Lyon, maar zij konden in de tweede helft geen verandering meer aanbrengen in de score. Bordeaux eindigde de wedstrijd met tien nadat Otávio een kwartier voor tijd met zijn tweede gele kaart werd weggestuurd.