UFC on Fox 27: Brunson zoekt wraak in de octagon

De UFC had het zwaar zaterdagnacht. Een niet al te goed gevuld programma zorgde ervoor dat UFC on Fox 27 het slechtst bekeken MMA-gala in de 25-jarige geschiedenis van de Ultimate Fighting Championship werd. De vechters maakte dat allemaal niets uit, want die zetten stuk voor stuk een lekkere show neer met een aantal prima knockouts.

Ronaldo Souza vs Derek Brunson
In het hoofdprogramma kreeg de Amerikaan Brunson de kans om zijn kansloze verlies uit 2012 tegen Ronaldo Jacare Souza te doen vergeten. Beide vechters vochten toentertijd voor de organisatie Strikeforce en Jacare sloeg in dat gevecht in de eerste ronde keihard toe en het gevecht eindigde al na 41 seconden in een knockout-overwinning voor de Braziliaan.

De sterren leken zaterdagnacht goed te staan voor de 34-jarige Brunson. Zijn tegenstander is inmiddels al wat ouder en zijn laatste gevecht ging verloren, weliswaar tegen huidig kampioen Robert Whittaker. Brunson lijkt in een prima vorm te steken en zijn laatste twee partijen werden gewonnen door knockout tegen niet de minsten; veteraan Lyoto Machida en Dan Kelly.

Toch was het snel gedaan met Brunson. Na iets minder dan vier minuten in de eerste ronde raakte Jacare Brunson met een mooie rechtertrap tegen het hoofd. Brunson was zwaar aangedaan en de geslepen Braziliaan liet er nog een aantal harde vuisten op volgen waar Brunson geen verweer meer tegen had.

Andre Fili vs Dennis Bermudez
Een veldslag. Anders kan je dit gevecht niet benoemen, wat een perfect uitgevoerde acties in dit staande schouwspel. Fili ging in de eerst ronde furieus van start en sloeg Bermudez met een barrage aan stoten door de octagon. Bermudez leek verrast en kon in de eerste ronde niets anders doen dan Fili tegen het hek vast te zetten. Fili was behendig genoeg om zich vrij te maken en Bermudez weer met rake klappen pijn te doen.

De tweede ronde verliep net zo turbulent als de eerste. Fili bleef Bermudez bestoken met messcherpe stoten en beide vechters belandden een aantal keer op de grond, maar net zo snel stonden beide vechters weer op hun benen. Bermudez zette Fili weer tegen de hekken, maar Fili wist met een paar gemene klappen zich weer vrij te lopen.

In de derde ronde leken beide vechters geen last te hebben van vermoeidheid en ging de slachtpartij op dezelfde voet verder. Bermudez raakte enigszins aangeslagen na een rake stoot van Fili en Bermudez raakte zijn Amerikaanse tegenstander per ongeluk op een gevoelige plek, waarna het gevecht even werd stilgelegd tot Fili aangaf weer verder te kunnen. De laatste twee minuten van de partij waren heerlijk. Bermudez ramde Fili door de octagon en die laatste counterde net zo hard weer terug. Beide vechters gingen vol voor de winst en hoe lekker waren deze drie ronden van vijf minuten.

De jury had het lastig, maar uiteindelijk kreeg Fili dan toch de meeste punten. Helaas voor Bermudez betekende dit zijn derde achtereenvolgende verlies.

Volledig uitslag UFC on FOX 27
Ronaldo Souza verslaat Derek Brunson door TKO (stoten) in ronde 1.
Andre Fili verslaat Dennis Bermudez na jurybesluit (29-28 x2, 27-30)
Gregor Gillespie verslaat Jordan Rinaldi door TKO (stoten) in ronde 1.
Drew Dober verslaat Frank Camacho na jurybesluit (29-28, 29-28, 30-27)
Bobby Green verslaat Erik Koch na jurybesluit (29-28 x 3)
Mirsad Bektic verslaat Godofredo Pepey door TKO (stoten) in ronde 1.
Katlyn Chookagian verslaat Mara Romero Borella na jurybesluit (29-28 x2, 30-27)
Randa Markos verslaat Juliana Lima na jurybesluit (30-27 x 3)
Ji Yeon Kim verslaat Justine Kish na jurybesluit (29-28, 28-29, 30-27)
Vinc Pichel verslaat Joaquim Silva na jurybesluit (29-28 x 3)
Niko Price verslaat George Sullivan na opgave door verwurging (rear-naked choke) in ronde 2.
Cory Sandhagen verslaat Austin Arnett door TKO (stoten) in ronde 2.