Bokser Usyk in hol van de leeuw naar nieuwe wereldtitel

Bokser Oleksandr Usyk heeft zich in het cruisergewicht (-90,7kg) gekroond tot wereldkampioen bij de WBC. De 31-jarige Oekraïner stond in de ring tegenover de Let Mairis Briedis en deed dat in het hol van de leeuw: Riga, de hoofdstad van Letland, waar nog nooit zo'n groot gevecht gehouden was.

Briedis begon onder luid gejuicht prima aan het gevecht, maar naarmate de ronden vorderden kwam Usyk er alsmaar beter in. Rond de achtste ronde kende Briedis een goede opleving, maar weer hield de Oekraïner stand en wist hij zelf ook de nodige klappen te plaatsen.

In de twaalfde en laatste ronde leek duidelijk dat Briedis een knock-out nodig had, maar die kwam niet en dus moest de jury beslissen. Eén jurylid ging voor 115-115, de andere twee gaven de zege met het kleinst mogelijke verschil aan Usyk en dus pakte de Oekraïner de titel, die hij bij de WBO al in handen had.

Het uiterst vermakelijke gevecht was overigens ook de eerste halve finale van de World Boxing Super Series. Op 11 mei vind in het Saoedische Jeddah de finale plaats, waarin Usyk het opneemt tegen Murat Gassiev of Yunier Dorticos. De Rus en Cubaan staan komend weekeinde tegenover elkaar.

Het gevecht tussen Usyk en Briedis (Bron: YouTube)