Uitslag FC Utrecht - Ajax

Ajax heeft in de Eredivisie kostbare punten laten liggen. De Amsterdammers speelden uit bij FC Utrecht met 0-0 gelijk. Op een slecht veld was veel vechtvoetbal te zien met weinig kansen. Hierdoor heeft PSV op de ranglijst nu 7 punten voor op Ajax, terwijl FC Utrecht de nummer zeven is.

Voor rust gebeurde er weinig op het zanderige veld in de Galgenwaard. Utrecht begon goed, maar Ajax ontworstelde zich uiteindelijk aan de druk, maar van beide zijden waren hier wel voor overtredingen nodig. De aanvalslust bleef beperkt tot enkele schoten op doel.

Na de pauze kwamen er eindelijk wel mogelijkheden. Zo kreeg Utrecht enkele kansen, maar stond Onana goed in de weg. Ook Ajax werd gevaarlijker via Kluivert en Neres. De Amsterdammers drongen in de slotfase behoorlijk aan, maar onder meer een vrije trap van Ziyech, een scrimmage voor het Utrechtdoel en een pegel van Schöne gingen er niet in, waardoor het 0-0 bleef. Opvallend moment was nog dat de gewisselde Utrecht-speler Görtler op de bank zittend een tweede gele kaart ontving voor het wegtikken van de bal.

FC Utrecht

0 - 0

AFC Ajax

 
Gele kaart: Ayoub, Janssen, (FC Utrecht), Huntelaar, (AFC Ajax)
Rode kaart: Görtler (90+1/2xg) (FC Utrecht),
 
Stadion: De Galgenwaard, Utrecht
Toeschouwers: 21.768
Arbiter: Makkelie
 
Opstelling:   Opstelling:
Jensen
Troupée
Leeuwin
Janssen
Van der Maarel
Klaiber
Strieder
Labyad
Ayoub
Kerk (Van de Streek/85)
Görtler (Dessers/58)
  Onana
Veltman
De Ligt
F.de Jong
Tagliafico
Ziyech
Schöne
Van de Beek
Neres
Huntelaar
Kluivert