Juventus heeft overtalsituatie nodig voor zege

Juventus is weer drie punten rijker in de Serie A, maar makkelijk ging het niet. De Turijnse gasten beslisten het duel met Chievo pas in de slotfase.

Juve kon in Verona niet beschikken over Paulo Dybala, Juan Cuadrado en Claudio Marchisio en zonder dat drietal had het team van Massimiliano Allegri het lastig. Chievo, de nummer dertien van Italië, kwam voor rust amper in problemen. De thuisploeg kwam echter wel met tien man te staan toen Samuel Bastien zijn tweede gele kaart ontving.

Door een bizarre rode kaart voor Fabrizio Cacciatore moest Chievo na een uur zelfs met negen man verder. De 31-jarige verdediger maakte een gebaar naar de eigen aanhang toen zijn team geen strafschop kreeg. Arbiter Fabio Maresco wees niet naar de stip, maar wel naar zijn rode kaart.

Halverwege de tweede helft wist Juventus dan eindelijk te scoren. Sami Khedira rondde van dichtbij af en een paar minuten voor tijd was het duel beslist. Met een rake kopbal bepaalde Gonzalo Higuaín de eindstand op 0-2, waardoor Juve nu even bovenaan staat. Napoli, dat twee punten minder heeft, komt zondag nog in actie tegen Bologna (thuis).