Robben met twee assists belangrijk voor Bayern

Bayern München heeft zaterdagmiddag de zestiende zege van het seizoen geboekt. In een spectaculaire wedstrijd werd TSG 1899 Hoffenheim verslagen.

Bayern München - TSG 1899 Hoffenheim 5-2
Al na drie minuten spelen kregen de gasten een strafschop. Serge Gnabry ging achter de bal staan, maar wist het buitenkansje niet te benutten, maar Mark Uth slaagde er in om de rebound te benutten: 0-1. Negen minuten later stond ook de 0-2 op het scorebord in de Allianz Arena. Notabene de huurling van Bayern München Gnabry verdubbelde de voorsprong voor Hoffenheim. De koploper van de Bundesliga rechtte na twintig minuten spelen de rug. Van dichtbij kon Robert Lewandowski op aangeven van Joshua Kimmich binnen tikken en na 25 minuten was het ook al 2-2. Arjen Robben nam een hoekschop en Jérôme Boateng kopte raak.

Na ruim een uur spelen kwam de thuisploeg voor het eerst op voorsprong. Lewandowski stond aan de basis van de 3-2 van Kingsley Coman. Na 66 minuten spelen leek de beslissing te volgen. Wederom stond Robben aan de basis van een treffer die door Arturo Vidal gemaakt werd. De treffer van de Chileen werd toegekend na hulp de videoscheidsrechter. Het slotakkoord was er ook voor de thuisploeg. In de negentigste zette ex-Hoffenheim-aanvaller Sandro Wagner de 5-2 eindstand op het scorebord. Door de zege van Bayern is de voorsprong op nummer twee Schalke 04 nog altijd zestien punten.

VfB Stuttgart - Schalke 04 0-2
De nummer twee van de Bundesliga kende een eenvoudige middag in Stuttgart, al na twintig minuten spelen had de ploeg die riante 0-2 voorsprong. Naldo kreeg de eerste treffer op zijn naam, nadat hij scoorde op aangeven van Daniel Caligiuri. Enkele minuten later schoot Amine Harit vanaf de strafschopstip de 0-2 binnen. De twee vroege doelpunten bleken voldoende voor de zege voor de club uit Gelsenkirchen.

Borussia Dortmund - SC Freiburg 2-2
Aubameyang was in aanloop naar de wedstrijd weer in genade aangenomen bij de thuisploeg en stond na twee wedstrijden waarin hij afwezig was weer aan de aftrap. De ploeg van Peter Stöger kende een uitstekend start en via Shinji Kagawa werd het na negen minuten 1-0. Freiburg, dat na negentien wedstrijden twaalfde stond kwam via Nils Petersen op gelijke hoogte.

In de tweede helft werd de ex-spits van Bayern München wederom de gevierde man voor Freiburg. Petersen schoot zijn ploeg prachtig vanaf grote afstand naar de 1-2. Dortmund wisselde in de slotfase aanvallend en slaagde er in de 92ste minuut om op gelijke hoogte te komen. Jeremy Toljan volleerde de thuisploeg naar 2-2.

RB Leipzig - Hamburger SV 1-1
Bij de gasten was er een basisplek voor Rick van Drongelen. Het betekende zijn eerste minuten in de Bundesliga van dit kalenderjaar. De verdediger kwam met zijn ploeg na negen minuten spelen op achterstand nadat Bruma de score opende. Binnen het half uur kwamen de gasten langszij. Ex-FC Groningen-aanvaller Filip Kostic was de gevierde man voor Hamburger SV. In het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord waardoor Leipzig naar de vierde plek op de ranglijst zakte.