NAC Breda haalt na Te Vrede nog een spits

NAC Breda heeft daags na de komst zich ook verzekerd van Umar Sadiq. De twintigjarige aanvaller komt op huurbasis over van AS Roma.

De Nigeriaan wordt in eerste instantie voor een half jaar gehuurd, maar er is een wederzijdse intentie om in de zomer te verlengen tot de zomer van 2019. Sadiq staat sinds zomer van 2016 onder contract bij AS Roma, dat hem destijds voor tweeënhalf miljoen euro overnam van Specia Calzio, nadat hij eerst al een jaar op huurbasis voor de Romeinen had gespeeld.

De twintigjarige aanvaller speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor Bologna in zeven wedstrijden kwam hij tot één assists. De Nigeriaans jeugdinternational kwam tijdens de eerste helft van dit seizoen op huurbasis uit voor Torino, waar hij in drie Serie A-wedstrijden het net niet wist te vinden.

"In deze winterse transferperiode wilden wij scorend vermogen toevoegen en de concurrentie voorin flink vergroten. Dat is met de komst van Umar en Mitchell (Te Vrede red.) goed gelukt", vertelt technisch directeur Hans Smulders op de officiële clubwebsite van NAC. "Sadiq is een zeer talentvolle speler die al minuten heeft gemaakt in een topcompetitie. In zijn zoektocht naar meer speelminuten moet hij nu de concurrentie aangaan met de andere spitsen in onze selectie."