"Ik denk dat De Ligt Bayern München voetballend aankan"

Marco van Hoogdalem denkt dat Matthijs de Ligt het niveau van Bayern München voetballend aankan. De verdediger van Ajax wordt gevolgd door de club.

Naar verluidt zaten afgelopen zondag scouts van Bayern München op de tribune tijdens de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord. Van Hoogdalem weet wat er gevraagd wordt in de Bundesliga, hij speelde tussen 1997 en 2003 voor Schalke 04.

De oud-verdediger denkt dat De Ligt bij Bayern de concurrentie krijgt die hij bij Ajax mist. "Ik denk dat De Ligt het voetballend aankan. Hij zou moeten concurreren met Süle, Hummels en Boateng", vertelt van Hoogdalem in gesprek met ELF Voetbal. "Dat zijn redelijke verdedigers, maar geen uitschieters."

"Hij doet niet onder voor Süle of Boateng. Ik keek afgelopen weekend naar Bayern München tegen Werder Bremen. Ik vind Boateng tegenwoordig heel log ogen. Daar is het beste echt vanaf. Dan denk ik: geef een jonge jongen de kans."

Van Hoogdalem weet alleen niet of De Ligt al klaar is voor de stap naar Zuid-Duitsland. “Bayern München is natuurlijk wel een Hollywoodclub. Daar is altijd wat aan de hand. Een speler moet er heel sterk in zijn schoenen kunnen staan. In Nederland heb je De Telegraaf, die zijn redelijk kritisch in hun doen en laten. Daar heb je Bild."

"Ik weet niet hoe die krant het doet, maar het heeft overal mannetjes rondlopen. Als je een scheet laat in een viersterrenrestaurant, zie je het de volgende ochtend in de krant terug. Daar moet een speler rekening mee houden. Ik weet niet of De Ligt daar nu al mee uit de weg kan."