Skiester Worley wint, jonge Hrovat stunt op reuzenslalom

Skiester Tessa Worley heeft zaterdag in het Zwitserse Lenzerheide de reuzenslalom gewonnen. De Française won na een zeer spannend duel met de Duitse Viktoria Rebensburg, eerder in de week in Kronplatz nog de beste.

Worley had de leiding na de eerste run al in handen, 0,52 seconden voor Rebensburg. De rest volgde al op meer dan een seconde, op 1,25 aangevoerd door de Italiaanse Federica Brignone. In run twee maakte vooral de pas 19-jarige Sloveense Meta Hrovat grote indruk. Ze kwam in haar nog korte carrière één keer in de top-10 - in Lienz werd ze achtste - maar in Lenzerheide ging ze als een razende tekeer.

Van plek veertien in de eerste run bleef Hrovat zo maar stijgen, de één na de ander beet zich stuk op haar tijd, inclusief Brignone. Rebensburg was de eerste die onder Hrovat's tijd door wist te duiken, maar de Sloveense was zo al wel verzekerd van haar eerste podiumplaats ooit. Worley gaf haar voorsprong op Rebensburg bovenin bijna helemaal weg, maar herpakte zich en won met 0,07 seconden alsnog. Hrovat eindigde op 1,45 tellen.