"Hij gaf aan dat het geen zin had om bij PSV te blijven"

Adam Maher heeft PSV verlaten voor FC Twente. In Eindhoven had hij geen toekomst en de middenvelder is blij met zijn overstap naar FC Twente.

Maher werd in 2013 voor ongeveer 6,5 miljoen euro overgenomen van AZ, maar in Eindhoven wist hij nooit te overtuigen. Hij raakte uit beeld bij het eerste elftal en kreeg te horen dat hij mocht vertrekken. Deze winter maakte hij de overstap van PSV naar FC Twente.

"Ik heb met technisch manager Marcel Brands gesproken en aangegeven dat het eigenlijk geen zin had om bij PSV te blijven. Het was vechten tegen de bierkaai en voor mij dus beter om weg te gaan", vertelt Maher in gesprek met De Telegraaf,

Maher had meerdere keuzes toen hij voor PSV koos. "Ik kon naar een mooie club in het buitenland, waar veel jongens van hadden gedroomd om er te kunnen spelen. Welke? Nee, dat doet er niet meer toe."

Deze winter leek hem een overstap naar FC Twente het beste. Daar werd hij herenigd met Gertjan Verbeek. "Met Verbeek heb ik bij AZ gewerkt. Hij heeft me als 17-jarige laten debuteren en ik weet hoe hij als persoon is. Verbeek weet hoe ik ben en wat mijn kwaliteiten zijn."