Dubbele Franse zege op dubieuze snowboardcross

In het Bulgaarse Bansko heeft de Franse ploeg op de snowboardcross toegeslagen tijdens het World Cup-weekeinde aldaar. Op het programma stond niet de gebruikelijke snowboardcross, maar de alleen in Bansko gehouden 'sprint'.

Dat klinkt op papier leuk, maar in de praktijk blijkt het niet bepaald een topshow te zijn. Het parcours bestaat namelijk uit één recht stuk, met tussen start en finish alleen de nodige hobbels en sprongetjes en dus geen enkele bocht. Het komt dus neer op het hebben van een goede start, gevolgd door een goed ritme op de heuvels.

Het format biedt veel ruimte voor verrassingen en dat liet Karel van Goor al zien. De Nederlander werkte zich in tegenstelling tot Glenn de Blois knap de kwartfinales in, maar daar eindigde zijn dag. Olympisch kampioen Pierre Vaultier uit Frankrijk won de wedstrijd, voor Christopher Robabske uit Canada en de Oostenrijker Alessandro Hämmerle. 

Bij de vrouwen hoopte het publiek op Alexandra Jekova, maar de Bulgaarse werd in de halve finales uitgeschakeld en werd dankzij haar winst in de kleine finale zevende. Charlotte Bankes uit Frankrijk won de finale voor de Italiaanse Michela Moioli. Dankzij Nelly Moenne Loccoz en Chloe Trespeuch pakte Frankrijk ook de derde en vierde plek.

De mannenfinale (Bron: YouTube)

De vrouwenfinale (Bron: YouTube)