Van Marwijk: "Het zijn de beste teams die succes behalen"

Bert van Marwijk werd donderdag aangesteld als bondscoach van Australië en hoopt komende zomer op het WK de poulefase te overleven met het land.

Met een aanstelling van Van Marwijk is er sinds 1990 elke vier jaar een Nederlandse bondscoach aanwezig op het mondiale eindtoernooi. Het wordt voor de 65-jarige trainer zijn tweede klus op het WK, nadat hij in 2010 met het Nederlands elftal de finale bereikte, die verloren ging tegen Spanje.

"Ons doel is in eerste instantie om de poulefase te overleven", vertelt Van Marwijk in gesprek met De Telegraaf . "We zitten bij Frankrijk, Denemarken en Peru. Dat is een lastige poule, maar het is zeker niet onmogelijk. Zweden en Luxemburg hebben recent punten afgesnoept van Frankrijk, dus ook tegen een sterker land kun je een resultaat pakken."

"Het zal er om gaan dat we er een hecht team van weten te maken. Het zijn niet de beste spelers, maar de beste teams die succes behalen. Dat hebben we in 2010 wel laten zien. Natuurlijk had Nederland toen goede spelers, maar we zijn zo ver gekomen, omdat we een goed team waren. En toen we de UEFA Cup wonnen met Feyenoord, was dat precies zo.”