FOK! Wat een weer: mist en opklaringen

Het is vandaag overwegend bewolkt, maar op een enkele plek kan de zon even doorbreken. In de loop van de middag wordt de bewolking dikker en vanavond trekt een gebied met (mot)regen van west naar oost over het land. De middagtemperatuur ligt rond 7°C. De zuidwestelijke wind is overwegend matig, vanavond af en toe vrij krachtig.

Aan de kust en op het IJsselmeer neemt de wind toe naar krachtig tot hard en langs de (noord)westkust kan de wind vanavond tijdelijk stormachtig worden. Komende nacht is er veel bewolking en valt er van tijd tot tijd wat (mot)regen. In de noordwestelijke helft wordt het in de loop van de nacht droog met mogelijk enkele opklaringen. De west- tot zuidwestenwind neemt af naar matig, aan zee naar vrij krachtig en de temperatuur daalt naar 7°C.

Morgen overdag wordt de bewolking in het noord(oost)en dikker en daar volgt vooral in de middag regen. In het zuiden blijft het droog en is er kans op een enkele opklaring. De zuidwestelijke wind is matig, aan zee vrij krachtig tot krachtig en de temperatuur stijgt naar 9°C op de Wadden en plaatselijk 12°C in het zuiden van het land. (Bron: KNMI)

Nederland
 

De (mistige) Oeffeltse Maasheggen (Archieffoto: Winterstorm666 / Charged)
De (mistige) Oeffeltse Maasheggen (Archieffoto: Winterstorm666 / Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!