Dakloze loopt maanden rond met hoofd in emmer

In de buurt van de Amerikaanse stad Phoenix is een dakloze man opgepakt, die schijnbaar al een half jaar lang rondliep met het hoofd van een vermiste man in een emmer. Matthew David Hall bewaarde de emmer op zijn kampeerplekje in de woestijn.

In januari was een man op zoek naar zijn vermiste vriend, de 73-jarige Daniel Lucas. Die kampeerde graag, maar was al sinds begin 2017 niet meer gezien. Zijn camper werd wel gevonden door de vriend, maar Lucas was nergens te vinden.

Wel kwam hij Hall tegen, die vertelde dat hij maanden eerder een dode man in een camper gevonden had, die vermoedelijk zelfmoord had gepleegd. De man belde de politie en agenten troffen in de naar ontbinding ruikende camper 'een vloeistof aan die de agenten associeerden met de ontbinding van menselijke resten.'

Hall gaf aan dat hij het stoffelijk overschot zes maanden eerder gevonden had, nadat niemand de camper open deed. Hij brak een ruitje door en vond Lucas op de grond met een vuurwapen. Een lijkschouwer heeft inmiddels bevestigd dat het om zelfmoord gaat.

De dakloze Hall zegt het wapen gepakt te hebben en de man buiten te hebben gelegd, waar de ontbinding in de brandende zon verder ging. Een paar dagen later kwam hij terug en stopte hij het hoofd van Lucas in een emmer, 'zodat het bewaard kon blijven.'

Waarom hij de autoriteiten niet eerder op de hoogte bracht van de vondst vertelde Hall niet. Op één boete voor rijden onder invloed na heeft hij geen enkel verleden met de politie, maar dat zit er nu wel aan te komen wegens inbraak en het verstoppen van lichaamsdelen.

Agenten in de zaak omschreven Hall overigens als 'mentaal niet helemaal juist.'