Onana: "Niet zomaar weg bij Ajax"

André Onana heeft het prima naar zijn zin bij Ajax. De keeper is dan ook nog niet van plan om de Amsterdammers te verlaten.

Ajax nam de nu 21-jarige doelman in de zomer van 2015 over van Barcelona, waar hij weinig toekomst dacht te hebben. "Bij Ajax zag ik veel meer perspectief en we hadden kort daarvoor in de Youth League op De Toekomst gespeeld. Die omstandigheden trokken me wel en de club had een goede naam", vertelt Onana aan Voetbal International.

De Kameroener stelt dat Ajax 'heel goed' voor hem is. "Ik ben de mensen bij Ajax dankbaar en heb nog geen moment spijt gehad van mijn overstap naar Amsterdam. Daarom ben ik ook heel kritisch. Ik zal Ajax niet zomaar verlaten." Zijn contract bij Ajax verloopt in de zomer van 2021.

Onana zegt veel op te steken van Edwin van der Sar, met wie hij regelmatig over het keepersvak praat. "Als kind was ik fan van de Premier League, Van der Sar was een grootheid in het doel. Zijn rust en manier van keepen spraken me altijd aan. Voor mij is het een eer met hem over het vak te praten en dan probeer ik heel goed te luisteren."