Sevilla via Atlético naar halve finales Copa del Rey

Sevilla staat in de halve finales van de Copa del Rey. Een week eerder werd Atlético Madrid in eigen huis met 1-2 verslagen, in Sevilla won de ploeg opnieuw: 3-1. Sergio Escudero tekende na welgeteld 24 seconden al voor de openingstreffer voor Sevilla, maar nog geen kwartier later schoot Antoine Griezmann de gelijkmaker op fraaie wijze binnen.

Beide ploegen lieten kansen op een voorsprong liggen, maar kort na rust was het voor Sevilla dan toch raak: Éver Banega benutte een strafschop. Atlético bleef aanvallen en domineerde de wedstrijd, maar Pablo Sarabia werkte ruim tien minuten voor tijd uit een counter de 3-1 achter Atlético-keeper Miguel Moya. Coach Diego Simeone vond het allemaal niks, protesteerde en werd naar de tribunes gestuurd.