Manchester City na nieuwe zege naar finale EFL Cup

Manchester City heeft zich dinsdagavond als eerste ploeg geplaatst voor de finale van de EFL Cup. Bristol City werd wederom verslagen.

The Citizens gingen de wedstrijd in met een 2-1 voorsprong, overgehouden aan de eerste wedstrijd tussen beide ploegen van twee weken geleden. Ten opzichte van de competitiewedstrijd van zaterdagavond tegen Newcastle United (3-1 winst) had Josep Guardiola twee wijzigingen doorgevoerd, Claudio Bravo en Bernardo Silva vervingen Ederson en Raheem Sterling.

Bristol City, dat vijfde staat in de Championship, bood goed partij in de eerste helft, maar slaagde er niet in om gevaarlijk te worden. Twee minuten voor rust deed de thuisploeg de 0-1 cadeau. Een verdediger liet zich op de achterlijn in het strafschopgebied te makkelijk aftroeven door Bernardo Silva en de bal kwam voor de voeten van Leroy Sané en de Duitser schoot via een voet van een verdediger raak.

Direct na rust gooide Sergio Agüero, die zaterdagavond nog een hattrick scoorde, de wedstrijd in het slot. De Argentijn werd bediend door Kevin De Bruyne en hij bleef koel in de afronding: 0-2. Toch slaagde de thuisploeg er na 64 minuten in om terug te komen in de wedstrijd. Jamie Paterson bediende Marlon Pack met een uitstekende voorzet en de middenvelder liet Bravo met zijn kopbal kansloos: 1-2.

De wedstrijd leek in wederom een zege 1-2 voor de koploper van de Premier League te eindigen, maar in de blessuretijd slaagde Bristol City er via Aden Flint in om gelijkmaker op het scorebord te zetten. Toch zou dat niet de eindstand betekenen. Uit een razendsnelle counter bepaalde De Bruyne de eindstand op 2-3. Manchester City neemt het in de finale van de EFL Cup op tegen Arsenal of Chelsea. Beide ploegen staan woensdagavond tegenover elkaar voor de tweede ontmoeting nadat de heenwedstrijd in 0-0 was geëindigd.