Storm Chaser Joel Taylor overleden

Zojuist is bekend geworden dat Joel Taylor op 38-jarige leeftijd is overleden. Velen van jullie zullen bij het lezen van de titel denken: wie???  Het gaat in dit geval dus om de van tv bekende Joel Taylor. Hij was alom bekend in de serie 'Storm Chasers' die jarenlang bij Discovery Channel te zien is geweest waar hij samen met de nog bekendere Reed Timmer op tornado's aan het jagen was. 

Samen met Reed was hij elk jaar weer op pad om met hun voertuig, de Dominator, om tornado's te onderscheppen. In de eerste jaren voor het beeldmateriaal, de kick en de adrenaline. In de laatste jaren waren ze ook steeds meer wetenschappelijk bezig om bijvoorbeeld tijdens hun chase sondes af te schieten die dan hopelijk in tornado's terecht kwamen waarbij de data wetenschappers hopelijk meer inzicht zou geven hoe tornado's ontstaan. Mogelijk om daarmee deze gevaarlijke dingen te voorspellen en mensen eerder te kunnen waarschuwen. De laatste tijd ging Joel met name met zijn vader op pad om daarmee ook op stormen te jagen.

Het is niet de eerste keer dat een team van de populaire Discoveryserie wordt getroffen door noodlot. In 2013 kwam bij een enorme tornado bij Reno  (Texas) het voltallige Team Twistex om toen een tornado plotseling hun pad kruiste. Reed Timmer geeft via de media aan kapot te zijn van het verlies van zijn collega en goede vriend. De doodsoorzaak is vooralsnog onbekend maar zou niet 'chase-gerelateerd' zijn.  Rust in vrede Joel... dat je je dromen in het hiernamaals mag najagen...