"Leon houdt van dit team en hij heeft zijn teamgenoten nodig"

Bayer Leverkusen hoopt Leon Bailey uit de handen van verschillende topclubs de houden. De Jamaicaan is dit seizoen een revelatie in de Bundesliga.

De twintigjarige aanvaller stapte vorig jaar januari voor dertienenhalf miljoen euro voor van KRC Genk naar Bayer Leverkusen, dat onder andere Ajax daarmee aftroefde, en Bailey tekende een contract tot de zomer van 2022. In negentien wedstrijden was de linkspoot dit seizoen goed voor negen doelpunten en vijf assist en hij heeft de aandacht getrokken van Arsenal en Manchester United.

"Leon houdt van dit team en hij heeft zijn teamgenoten nodig. Hij geeft het terug en dat maakt hem des te waardevoller voor ons", vertelt technisch directeur Rudi Völler in gesprek met Bild. "We zouden slecht werk leveren als andere clubs niet geïnteresseerd waren in onze spelers. Bij Leverkusen heeft hij de mogelijkheid om te spelen in een team waar het mogelijk is om zulke doelpunten als tegen Hoffenheim te maken."

Völler is tevreden met de groei die Bailey in een jaar tijd bij de club heeft doorgemaakt. "We zijn blij met zijn ontwikkeling. We moeten hem vorig jaar in de winter vastleggen vanwege de dreiging hem te verliezen aan een concurrent. We hadden toen een moeilijke situatie, waar we waren overtuigd door hem en waren niet bang voor het risico."