Uitslag Sparta Rotterdam - Excelsior

Excelsior heeft in de Eredivisie goede zaken gedaan door de Rotterdamse derby tegen Sparta met 2-3 te winnen. De Kralingers zorgden er zo voor dat Sparta ook het tweede officiële duel onder Dick Advocaat verloren. Excelsior is de nummer tien met 24 punten uit 19 duels, terwijl Sparta de nummer laatst is met slechts elf punten.

De openingsfase van het duel was levendig, waarbij Massop de bal in eigen doel schoot: 1-0. Niet veel later stond het al weer gelijk toen Messaoud uit de rebound raak schoot. Sparta had hierna het beste van het spel, maar het duurde tot vlak voor rust voordat er weer gescoord werd. Opnieuw ging Massop de fout in en Brogno benutte de buitenkans van elf meter. Toch stond het bij rust 2-2, want een mooie krul van Messaoud ging om doelman Kortsmit heen.

Na de pauze gebeurde er weinig meer. Sparta was de betere partij, maar het duurde lang voordat er kansen kwamen. Excelsior-doelman Zwarthoed was op zijn post toen Duarte zijn inzet deed. Aan de andere kant kwam Excelsior er nauwelijks uit, maar de keer dat het gebeurde was het ook raak. De ploeg versierde een vrije trap die door Hadouir benut werd: 2-3.

Sparta Rotterdam

2 - 3

Excelsior

3' Massop (e.d.)
42' Brogno (pen)
  5' Messaoud
45' Messaoud
86' Hadaouir
 
Gele kaart: Chabot, Brogno, Fischer, Floranus (Sparta Rotterdam), Karami, Van Duinen, De Wijs (Excelsior)
 
Stadion: Spartastadion Het Kasteel, Rotterdam
Toeschouwers: 10.224
Arbiter: Van Boekel
 
Opstelling:   Opstelling:
Kortsmit
Holst
Fischer
Chabot
Floranus
Sanusi
S.Ahannach (Verhaar/82)
Dougall
Brogno
Friday (Ache/82)
Alhaft (Duarte/67)
  Zwarthoed
Karami
Mattheij
De Wijs
Massop
Messaoud (Hadouir/77)
Fortes
Faik
Elbers (Vermeulen/89)
Van Duinen
Bruins (Faes/90 1)