'Arsenal krijgt Mkhitaryan in ruil voor Sánchez'

De soap rond Alexis Sánchez lijkt ten einde te komen. Manchester United en Arsenal hebben een akkoord bereikt over de transfer.

Sánchez wordt al weken gelinkt aan een vertrek naar Manchester United, dat hem de best betaalde voetballer van de Premier League wil maken. Naar verluidt gaat de Chileen een half miljoen euro per week verdienen bij The Red Devils. De club heeft inmiddels ook een akkoord met Arsenal, zo weet BBC Sport.

Manchester United wil af van Henrikh Mkhitaryan en betrekt hem bij de deal. De middenvelder maakt de overstap naar Arsenal, terwijl Sánchez de omgekeerde route zal bewandelen. Mkhitaryan is zelf ook akkoord gegaan met het voorstel en de deal moet naar verwachting binnen 48 uur rond zijn.

Mkhitaryan was afgelopen seizoen nog een vaste waarde in het elftal van José Mourinho, maar dit seizoen is hij buiten de boot gevallen. Mkhitaryan beschikt niet meer over een basisplaats en moet genoegen nemen met een plek op de bank. Hierdoor ziet hij een overstap naar Arsenal wel zitten.