Geen 'boe' maar gejuich voor Boef

Rapper Boef, in opspraak na vrouwonvriendelijke uitspraken, is zaterdagavond bij zijn optreden op Noorderslag ingegaan op de ophef rond zijn persoon van de laatste tijd. De rapper liet nogmaals weten dat hij een fout heeft gemaakt.

"Ik distantieer me daarvan", zegt hij. "Maar ik word nooit de ideale schoonzoon. Ik blijf altijd Boef." Het grootste deel van het publiek juichte hem daarna toe. Het door zijn management gevreesde uitjoelen bleef uit.

Boef kwam negatief in de publiciteit omdat hij begin januari vrouwen die hem uit de brand hadden geholpen na autopech uitschold voor kech, het Marokkaanse woord voor hoer. Veel festivals en organisaties zegden de samenwerking met de artiest op. Boef was wel welkom bij Noorderslag. De organisatie keurde de uitspraken wel af en hield vrijdag ook een debat over de kwestie.

Boef trad op in een volle zaal, waar een paar duizend muziekfans zich hadden verzameld. Onder hen ook veel mensen die vooral benieuwd waren naar hoe de rapper zou worden ontvangen door het publiek. De organisatie had de zaal wel drooggelegd, nadat er op Facebook een oproep was gedaan om bier naar de rapper te gooien.

Geen 'boe' maar gejuich voor Boef
Geen 'boe' maar gejuich voor Boef (Foto: BuzzE)