Man City herstelt zich dankzij topavond van Agüero

De indrukwekkende reeks overwinningen kwam ten einde tegen Liverpool, maar zaterdag is Manchester City aan een nieuwe zegereeks begonnen.
De ploeg van Pep Guardiola nam het zaterdag in eigen huis op tegen Newcastle United. The Citizens verloren vorige week met 4-3 op bezoek bij Liverpool en gingen hiermee voor het eerst dit seizoen onderuit in de Premier League. Zaterdag moest het begin worden van een nieuwe serie overwinningen.

Dan moest er gewonnen worden van Newcastle United. Manchester City begon sterk en drong de bezoekers ver terug. Newcastle United zakte in en hoopte vooral de nul te kunnen houden, maar dat lukte niet. Sergio Agüero opende tien minuten voor rust toen hij een voorzet van Kevin De Bruyne schampte met zijn hoofd.

Tijdens de tweede helft bleef Manchester City de betere partij en na 63 minuten spelen werd de score verder uitgebreid. Agüero mocht vanaf de stip aanleggen nadat Raheem Sterling in het strafschopgebied naar de grond werd gehaald. De Argentijn ging achter de bal staan en faalde niet.

Daarmee leek de wedstrijd vroegtijdig beslist, maar vijf minuten na de treffer kwam de spanning terug in de wedstrijd. Claran Clark stuurde Jacob Murphy weg met een heerlijke pass. De buitenspeler bleef oog-in-oog met Ederson rustig en stiftte de bal heerlijk over de doelman.

Newcastle United kon Manchester City echter niet nog meer pijn doen en het was de thuisploeg die de wedstrijd tien minuten voor tijd op slot gooide. Na schitterend voorbereiden werk van Leroy Sané maakte Agüero zijn derde van de wedstrijd.