Amerikaanse verrast Duitse rodelaarsters

Rodelaarster Summer Britcher heeft voor het eerst sinds december 2015 weer eens een World Cup-wedstrijd gewonnen. De 23-jarige Amerikaanse was de beste in het Noorse Lillehammer.

Na één run stond de Duitse Natalie Geisenberger, al zes jaar op rij World Cup-kampioene, nog op de eerste plek. Britcher ging in de tweede run echter razendsnel naar beneden en was op de streep 0,033 seconden sneller. Op 0,263 seconden eindigde Julia Taubitz als derde, vlak voor haar Duitse landgenote Tatjana Hüfner. Een van de Duitse favorietes, Dajana Eitberger, crashte in de tweede run. De jonge Russische Viktoriia Demchenko - dochter van rodellegende Albert Demchenko - en de Roemeense Raluca Stramaturaru wisten te verrassen met plek vijf en zes.

Bij de dubbels ging de zege voor de achtste keer in tien wedstrijden naar de Duitsers Toni Eggert en Sascha Benecken. Ze waren 0,13 seconden sneller dan Peter Penz en Georg Fischler uit Oostenrijk, die al hun vijfde tweede plek pakten. Het enige duo wat Eggert/Benecken dit seizoen versloeg, landgenoten Tobias Wendl en Tobias Arlt, eindigden op de derde plek.