Nederlandse baanwielrenners succesvol bij wereldbeker Minsk

Bij de wereldbekerwedstrijden baanwielrennen in Minsk hebben de Nederlandse baanwielrenners drie maal goud gewonnen.

Roy van den Berg, Matthijs Büchli en Theo Bos wonnen de teamsprint. Het drietal dat uitkomt voor Beat Cycling Club was in de finale te sterk voor de Poolse baanselectie. In de kwalificatie en in de eerste ronde hadden de Nederlanders ook al de snelste tijd geklokt.

Later op de dag kwam Büchli ook in actie op de Keirin. De zilverenmedaillewinnaar van Rio was in de finale van de Keirin bleef in de finale de Canadees Stefan Ritter en de Brit Lewis Oliva voor.

Ook Kirsten Wild wist ook een tweede gouden medaille te winnen bij de wereldbekerwedstrijden in Wit-Rusland. De 35-jarige wielrenster won vrijdag de puntenkoers en zou zaterdag ook het omnium op haar naam schrijven.

Wild begon met een vijfde plaats op de scratch, werd derde in de temporace en zou de afvallingsrace winnen. Ze begon daarna met vier punten voorsprong op Elinor Barker aan de afsluitende puntenkoers en zou drie punten (122 om 119) overhouden op de Britse. Jennifer Valente werd derde met een puntentotaal van 114 punten.