Arsenal heeft aan 22 minuten genoeg voor zege

Arsenal heeft zaterdagmiddag een overtuigde zege geboekt op Crystal Palace. De ploeg van Arsène Wenger was al na 22 minuten zeker van de winst.

Zonder Alexis Sánchez schoot de thuisploeg uit de startblokken. Al na zes minuten spelen was het 1-0. Vanuit een corner van Granit Xhaka kon Nacho Monreal geheel vrijstaand binnenkoppen. Vier minuten later was het ook al 2-0. Timothy Fosu-Mensah kreeg de bal niet goed weg uit de verdediging van Crystal Palace en schuifde de bal in de voeten van Monreal die 'm voor kon geven en Alex Iwobi tikte binnen.

Arsenal denderde door en binnen het kwartier stond de 3-0 op het scorebord in het Emirates Stadium. Wederom was een hoekschop de basis van de treffer. Xhaka gaf de bal voor en Monreal legde de bal voor de voeten van Laurant Koscielny die van dichtbij raakschoot. De fantastische start van de thuisploeg werd in de 22ste minuut nog beter. Een fantastische aanval ging aan de 4-0 vooraf. Mesut Özil ging de één-twee aan met Jack Wilshere en bediende vervolgens Alexandre Lacazette met een hakbal en de spits schoot beheerst raak.

The Gunners drukten in het vervolg van de eerste helft niet door en na rust waren het de gasten die het dichtsbij een treffer waren. Een uitgelezen mogelijkheid was echter niet besteed aan Christian Benteke. De Belgische spits stuitte op Petr Cech. Een kwartier voor tijd zou er toch een treffer volgens voor the Eagles. Uit een volley schoot Luka Milivojevic knap raak: 4-1.