Frankfurt houdt aansluiting met subtop na zege op Wolfsburg

Eintracht Frankfurt staat na negentien wedstrijden zevende in de Bundesliga. De ploeg van Niko Kovac was zaterdag te sterk voor VfL Wolfsburg.

Bij Wolfsburg was er geen plek in de selectie voor Riechedly Bazoer. Paul Verhaegh had wel een basisplek en Jeffrey Bruma mocht plaatsnemen op de bank. Bij Frankfurt zag Jetro Willems op de bank, nadat hij vorig weekend nog ontbrak in de selectie.

Na achttien minuten spelen namen de gasten de voorsprong. Sébastien Haller kreeg de bal aangespeeld in het strafschopgebied, draaide vervolgens sterk weg van zijn directe tegenstander en schoot hard en hoog raak: 0-1.

Vier minuten later stond ook de 0-2 op het scorebord in de Volkswagen Arena. Marius Wolf stond, net als bij de 0-1, wederom aan de basis van de treffer en ditmaal kreeg Timothy Chandler de treffer op zijn naam.

Halverwege de tweede helft kwam de thuisploeg weer terug in de wedstrijd. Maximilian Arnold schoot een vrije trap prachtig tegen de touwen: 1-2. Een minuut na de aansluitingstreffer kreeg Wolfsburg echter ook al weer een tik te verwerken. Spits Landry Dimata werd met zijn tweede gele kaart weggestuurd.

Ondanks de nummerieke minderheid ging de thuisploeg in de slotfase op jacht naar de gelijkmaker. Toch slaagde de ploeg er nauwelijks in om echt gevaarlijk te worden en vijf minuten voor tijd gooide Luka Jovic de wedstrijd in het slot door de 1-3 te scoren. Willems mocht in de slotfase nog een aantal minuten meespelen bij Frankfurt, waar Bruma de gehele wedstrijd op de bank bleef.