Chelsea met ruime cijfers langs Brighton

Chelsea heeft zaterdagmiddag een overtuigende zege geboekt op Brighton & Hove Albion. Na negentig minuten was de stand 0-4.

The Blues hadden personele problemen in aanloop naar de wedstrijd tegen de nieuwe club van Jürgen Locadia. Thibaut Courtois, Cesc Fàbregas en Álvaro Morata ontbraken. Zonder het drietal kwam de ploeg van Antonio Conte al na drie minuten op voorsprong. Eden Hazard kreeg de bal via een verdediger van Brighton in het strafschopgebied, legde de bal goed voor zichzelf en schoot beheerst raak: 0-1.

Weer drie minuten later stond ook de 0-2 op het scorebord in The American Express Community Stadium. Willian zette een combinatie op met Hazard, kreeg de bal terug van Michy Batshuayi, speelde Hazard weer in die de bal met een hakje naar Batshuayi speelde en de spits legde de bal weer klaar voor Willian die vervolgens overtuigend raak schoot: 0-2. Via Tiemoué Bakayoko werd het ook nog bijna 0-3, maar Mathew Ryan had een goede redding in huis op zijn bekeken schot.

Naarmate de eerste helft vorderde kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd en moest Willy Caballero redding brengen op een kopbal van Tomer Hemed. Brighton dacht vervolgens recht te hebben op een strafschop, maar Ezequiel Schelotto kreeg er geen. Na rust liet Davy Pröpper zich gelden voor de thuisploeg door met een schot van afstand tegen de lat te schieten.

Toch was het Chelsea dat weer dichtbij de 0-3 was. Uit een vrije trap op twintig meter van het doel schoot Willian de bal via de vingertoppen van Ryan tegen de paal. Toch zou een kwartier voor tijd de 0-3 volgen. Willian stuurde Hazard weg en de Belg dribbelde naar binnen om vervolgens verschillende verdedigers op het verkeerde been te zetten en beheerst raak te schieten. In de voorlaatste minuut bepaalde Victor Moses de eindstand op 0-4.