Kerber veel te sterk voor Sharapova op Australian Open

Tennisster Angelique Kerber staat in de achtste finales van de Australian Open. De Duitse voormalig nummer één van de wereld was veel te sterk voor een andere voormalig aanvoerdster van de wereldranglijst, de Russische Maria Sharapova.

De als 21e geplaatste Kerber nam gelijk de servicebeurt van Sharapova af en deed dat in de eerste set nog twee keer. Het scenario dreigde zich in set twee te herhalen, maar de Russische redde haar eer nog een beetje door Kerber ook te breken. Dat was echter niet genoeg en na een goed uurtje was het al voorbij: 6-1, 6-3.

De Japanse Naomi Osaka sloeg zich voor het eerst naar de laatste zestien van een Grand Slam-toernooi. Daar waren de fans in Melbourne niet zo blij mee, want Osaka versloeg de als achttiende geplaatste Australische Ashleigh Barty: 6-4, 6-2. In de achtste finales speelt Osaka tegen de mondiale nummer één, Simona Halep.

De nummer twintig van de plaatsingslijst, Barbora Strycova, rekende zonder grote problemen af met lucky loser Bernarda Pera uit de VS: 6-2, 6-2. Strycova speelt hierna tegen landgenote Karolina Pliskova, die daarmee haar tweede opeenvolgende Tsjechische onderonsje speelt: eerder versloeg ze Lucie Safarova.

Tweevoudig halve finaliste Agnieszka Radwanska, als 26e geplaatst, kon zaterdag de koffers pakken. Hsieh Su-wei uit Taiwan, ook al goed voor de uitschakeling van nummer drie Garbiñe Muguruza, was in twee sets te sterk voor de Poolse: 6-2, 7-5.